I've been locked inside your heart-shaped box


Jag har en hatt. Med det tackar jag för mina drygt två år på mitildi.blogg.se.
Det har varit fint, men nu vill jag starta om på nytt.
Därför, kära vänner, ska ni från och med nu istället spana in:
http://matildal.devote.se , den är frän. Adjö på er <3

blindsided

Igår var en konstig dag. NEJ. Jag var i skolan, som alla andra dagar. Min systerdotter fyllde 5 år så vi firade henne med tacos och tårta. Jag spelade Colin Mc Rae med systersonen och han tyckte att jag var dålig. Enligt honom körde jag i 20 km/h hela tiden, men jag tror han hittade på. Jag är förfan proffs på soentdaert. På väg mot stan fick jag ett samtal från självaste Simon, så jag begav mig dit. Han har ju fyllt 18 nu, så det var galej s'attsaje.
Efter några timmars tektonik-dansande, köksfilosoferande, lövkastande samt hemlighetsmakande var det dags för krogi. Tyvärr var hälften minderåriga. Jag och min högra hand Josefine åkte istället hem till mig. Hon prisade min nya möblering. Där låg den ljuva prinsessan i min sänghimlade säng och lyssnade på mig. Min slemmiga harkelröst till min ostämda gitarr. Jag spelade bara fina låtar. Med rökelsen och ljusslingan tända blev det helt mysfint.

Det låter som att vi är ett kärlekspar.


Idag har jag bara sett på A shot at love with Tila Tequila. Det är så jävla kul. Dom ba slåss å ä snuskige. DE GILLA JA DEI!!!!!
Ikväll ska jag mysa hos Milly. Jag ska krama henne extra mycket. Bara för att hon är hon.
HEJ.







då.

slowly strollin in the sweet sunshine


hey, I put some new shoes on,
and suddenly everything is right

mina nya älsklingar är nummer 31 och 32 i min samling.
JA ELSKE SKOR!
(tyvärr gör bilden inte ankelbootsen rättvisa)

come on skinny love, just last the year

Igår hade jag en riktigt mysig dag med Josefis och Olivia. Vi fikade i en solig ruin.
Kvällen spenderades sedan hos Josjos.


Idag har jag gjort lite fotokopior. Tyvärr är jag allt annat än seriös på fotolektionerna. Det resulterade i två likadana bilder på mig och Josefine, när vi petade oss i näsan. Den var ju ändå rätt fin, så jag är nöjd med min insats i mörkrummet!
Jag åkte ner på stan efteråt. Min mammi köpte skor, bh och trose till mig. Jävligt snyggt.
För att citera mig själv: "Jag ser ut som en ammande jävla morsa, som måste ha ett ordentligt stöd för bysten".(Inget illa menat mot ammande mödrar som måste ha ett ordentligt stöd för bysten) Ja, jag kände mig så. Alla bh:ar är så fula. Jag vill inte ha bh, men kul om det blir kallt. STIFFY NIPPLE!!!!!!!!!
Vi köpte också kläder till min systerdotter Carolina som fyller 5 år imorgon, hiihiiiih. Hon blir fett stylish.

Nu ska jag spela lite Skinny Love på gitarr. Sjunga till också. Ashögt. Fast inte högt utan starkt. Hej. Nej.

I sayya boom boom boom

Matilda har MVG i italienska 1. Jag blir så lycklig att jag kan skita på mig. Här och nu!
På samhällskunskapen var jag även där lite duktig. Tack mig själv för att jag inte är en påse med ris i alla ämnen. Jag fortsatte på duktighetsspåret när jag kom hem och tränade. I nio minuter. Sen dog jag.
Det var första ansträngningen på ett halvår. Alltså ganska bra av mig.
Som nedvarvning åt jag popcorn och sov. Ännu senare åt jag asmycket raggmunkar. Det är ju ultimat. Jag älskar ragg och munkar. Därmed är raggmunkar den perfekta substansen. Tack. Hej.


En bra låt. Hej. Tack.

Anarchy in the UK-AH



Låten ovan tillägnar jag Ebba. Jag hittade mitt Sex Pistols-album, och därmed var jag lycklig. Till råga på allt har jag köpt kängor idag. Nästan som Dr.Martens. Jag går sakta men säkert tillbaka till min punktid. HEHE!!!
Mitt hår är inte längre en triangel, utan mer en oval. Eller som en fisk ungefär.

Annars då? Jo, jag hade matteprov idag och jag får säkerligen IG. Jag kunde två uppgifter på G-delen, and that's it. Jag hatar mig själv, men jag hatar också engelska uttryck i svenskan. På tal om svenska är jag körd. Jag har inte gjort vad jag ska göra. Och att jag inte gjort vad jag ska göra leder mig osökt in på samhällskunskapen. Den ska vara inlämnad imorgon......NEJ! JA!
På tal om samhällskunskap har jag möblerat om i mitt rum, samt städat. Ja. Det är sant. Städat. Ni som känner mig vet att jag städar ca 2 gånger om året. Nu har jag åtminstone dammsugit och Swivel Sweepat. Jag älskar att Swivel Sweepa. Viva la TEVESHOP!


Det här är röven som signar ut. Slut!

I can't take my eyes of you

Mormen och morfen var så glada igår. De bjöd på (här ska det vara något fancy ord, men jag minns ej) kalvfilé med hummer, tryffel, sparris och potatisgratäng. Till efterrätt fick vi mullbärsparfait med vit choklad. Fiiiiiiiiiiint!
Min kusindotter Tuva startade viskleken på Lingården, och alla hakade på. Det finaste som bildades måste varit "Bosse torkar skit med slipsen". Det var kul att se alla vuxna bli så glada av en sådan simpel lek, även mina 80-plus:isar tyckte om den.
Även fina släktmiddagar har sina slut, så jag sprang ifrån och träffade Olivia. Vi gick till Almedalsbiblioteket och lyssnade på fin musik. Bäst var helt klart Urmas Plant, man blev ju helt lycklig. En äldre kvinna rev av en dans och mitt hjärta fylldes med glädje.

Olivia glömde bort mig och gick hem. Jag och Siri gick då till Nunnan och Lillebror istället. Det kändes lite misslyckat så vi tog följe med Ludvig och Elias hem till Albin. Vi byggde koja och rullade in oss i filtar. Till slut hamnade  fem, mer eller mindre, stycken killar i samma säng. Det blev naughty business så jag satt på mitt egna lilla hörn.
Snelhestarna följde mig en litenliten bit hem. Hemma sov jag. Sen vaknade jag.

jabbidabbidoo

NU ÄRE FEST NU!!!!!

Murmur och murfar firar diamantbröllop. 60 år. GIFTE I SEXTI ÅR? Det är sjukt. Till gammelpäronens ära har vi heldag. På vår numer inglasade altan har vi ätit bullar, kakor och tårta. Vi har lyssnat på två män som spelade dragspel (dom ääälskar dragspelsmusik). Alla över 50 sjöng för fulla halsar. Vi andra lekte med stjärnkonfettisarna som låg på bordet.

Snart ska vi dricka fördrink på Strand Hotell, där morfisarna ska bo. Sedan ska vi äta finfin middag på Lingården.

Efter deeeeeet så får vi se vad som sker i mitt liv. Jag kanske gifter mig, eller dricker kaffe. Vi får se, som sagt.


17 år senare... har jag kommit på att min släkt är ganska rolig, faktiskt. Kanske är det för att jag har växt ifatt dom. Jag är faktiskt en sladdis. Min yngsta kusin på mutters sida är 24. HEHEHHEHEHEHHE. Kul.uppväxt.com

jitarrmatilda


You can't say no to me - Tiger Lou.

Jag har blivit lite av en gitarrvirtuos. Diverse ackord och denna låt finns i mitt gitarr-cv. 



SÅ JÄVLA BRA. Snart spelar jag väl i aulan eller något annat coolt ställe.

bebebebeeeee my baby

Dagen har varit en helt vanlig slapparfredag. På bilden tecknade jag en ring, och sedan ett kroppssmycke. Jävligt kul, faktiskt. Det kan vara vad som helst, bara det smyckar kroppen. Allt från tatueringar till knasiga hjälmar, hehehehheheheehehhehe awesome.
På formen var det dock andra bullar. Klassen flippade ur. Vi skrek och sjöng. Marcels huvud blev fyllt av fjädrar. Anna K skapade ett par glasögon med tillhörande ögon, ögonbryn och mustasch. Thor blev en alien/rysk pilot. Resten av oss satt mest och skrattade. Det jag åstadkom var en halv, jätteful liten fåtölj i wellpapp.

Nejr pa stadi med Ebba och Jennifer. De tu på cykel lånad av en pojkväns lillebror, det såg sannerligen roligt ut! Jag och Bebbet köpte töjsmycken. Mitt andra öra ska få sig en liten boost det med, s'attsaje. Men baaara lite. Jennifer sa mest: åh, vad äckligt. Eller: läskigt! Eller andra liknande utlåtanden.
När jag höll på att falla ihop av smärta i fötterna (pga mina smalklackigaste ankelboots) for jag hem. Det är där jag är nu. Hemma.

Nu ska jag skita. Heddo <3

sleep wide

Varför somnade jag inte förrän klockan 2 inatt?
Svar: För att en viss man höll fast mig vid msn.

Varför bloggar jag klockan 07.11 på morgonen?
Svar: Jag har ingen aning.

en hoppelitossa med orakade spiror

Ja, dansa på ni, människor med dansben.
Jag är snart en människa med crosstrainerben. Ni förstår, min käre låtsasfar har köpt en och nu är den uppskruvad. Imorgon börjar mitt sunda liv med låtsasspring till dunkadunkarock.
Sådan rock är egentligen helt vanlig gammal godingrock. Det som gör det till dunkadunka är stereon och i synnerhet högtalarna. Hos oss kan man välja på två olika ställen: dvd:n (=surroundsystemet=bra dunk) eller vanliga stereon (med två högtalare á en meter höga typ=bra dunk). Jag väljer dig: stereon. Där kan man lira LP-skivor, med härligt dunkadunk.

Varför jag skriver ingående om våra ljudanläggningar och dunkadunkarock är inte riktigt säkert. Jag antar att jag är en människa som inte är på sävefest. En människa med lite överbliven tid innan läggdags. Jag njuter av tanken på ivriga festpersoner som nedslås av falska schlagerstämmor och uttjatade hiphop-beats. Hoppas sävefesten inte är lika skitnödigt jävla asdålig som den var sist, för er skull menar jag!

Det här är människan med helt vanliga ben som signar ut. Slut!

I rolled my first funky cigarette


Paolo Nutini - Funky Cigarette


Ungefär vad jag skulle behöva ikväll. En funky cigarette. Jag är helt ofunky.
Alla ska på sävefest, men jag har magknip och trött kropp. Det är ändå dyrt, det spelas 99% skitmusik samt att det är tråkigt. Nog med argument för mig att stanna hemma.


Dock måste jag berätta:
Jag och Jossan har i två dagars tid spanat in en viss man på mässan. Snäll som jag är fick hon honom, om jag fick en annan för mig själv. Sagt och gjort. Efter att ha kastat ungefär 1927326389376582736578236 blickar mot honom var det idag dags. The big moment. The moment with the big. När vi skulle gå gick Jossan fram till honom. Följande var deras konversation:

J: Ursäkta? Jag måste bara säga att du är jävligt snygg.
SNYGG JÄVEL: Jaha, tack.
J: Varsågod!
(sen gick hon)

Way to go guuururrrrlrllll!!!!!!!!!!!!!!

det gör ont vid varje särskrivning

HALLÅ ALLA VÄNNER!
Jag vet att jag är en språkpolis, som inte alltid orkar leva upp till mina egna krav. Det finns dock en sak som stör mig så mycket att jag kan skita på mig.



Snälla, ska ni skriva långa meningar kan ni väl åtminstone använda kommatecken?!
Ett egenskapat exempel på en jävligt irriterande mening: Idag kom jag hem från skolan snacka om att jag var trött kanske ska sova lite?

Det här är konstapel Matilda som signar ut. Slut!

(Särskrivningar skär lite i mitt hjärta också.)