skype = förkyld

Jag har precis haft ett UNDERBART skypesamtal med Hedobelle. Hon är en äkta belle som ligger mig varmt om mitt dansbandshjärta. Hoppashoppashoppas vi får träffas snart. Tänk att vi bara är två timmar ifrån varandra. Så vackert.

Nu ska jag sova för jag är helt skypetäppt. Ja, jag blir ALLTID täppt i näsan när jag skypar. Det är sjukt, men det är också sant.

en update om hur tajt jag kommer bli (förhoppningsvis)

Hej föfan!
Idag gick jag till gymmet och sa att jag bara ville vara där i 1 månad, istället för 4. Man vet aldrig vad som händer. Jag var sedan på ett pass där de körde ASMYCKET ben, och jag trodde jag skulle dööö. Amenvisst drog jag därefter igenom överkroppen i gymmet + 20 min jogg. 2 timmar på gymmet alltså, fan vad bra jag är!
Älskar tränarna på gymmet också. Lele är min favorit som påminner otroligt mycket om min mosters man Bosse. Helt underbar alltså. Det finns också en jättesöt en. Man kan tro att han är i lagom ålder för mig, men hans höga hårfäste gör mig osäker. Brukar försöka se snygg ut inför honom iaf. Det går ju bra när man är illröd, flåsar och det mesta dallrar i min übertajta gymoutfit.

Ikväll eller imorgon avgörs det huruvida jag stannar här eller åker till St Moritz i helgen. Stannar nog. Vad ska jag göra i Morre om man inte kan åka skidor? Nä just det.


and your... kiss


ALLTSÅ! Vilken jävla man.

choklad vs skinka

YO!
De senaste dagarna har jag mest varit ute och sprungit, skypat loss med knopisar, hängt med kidsen och druckit skitmycket kaffe.
Tisdagar är nonna-dagar, och barnen har VÄRLDENS gulligaste farmor. Jag är mer än ett huvud längre än henne, och jag är kort. Alltså är hon mini. En italiensk minitant som vill alla väl. Hon är samtidigt så himla hipp, med matchande kläder och coolt smink. Igår hade hon skinnjacka. Ascool assnäll asliten asbra tant, helt enkelt. Jag vill ta med henne hem sen.

En annan liten anekdot från dagen:
Jag: OOoOoH chocolate is the best thing I know!
Anna: No, it's not the best thing. The best thing is prosciutto.

Typiskt italienska barn, att tycka att skinka är det godaste som finns.

it's been a long time since I had some fun




Vill inte

livet rullar på på autostrada och lite överallt


Snygga som satan igår!

Idag åkte vi in till Milano igen. Tack vare Fashion Week såg jag kanske 5 snygga killar. Dessutom såg jag ett mycket roligt plagg - en tajt jeansväst med såna där flärpar som sitter på en frack. En man bar denna kreation. Han var SJUUUKT fashion azzå.
Eftersom vi inte har några pengar alls åkte vi hem ganska snabbt igen.
Jag har slagit på stort och lagat soppa till mig själv. Lök, morötter, spenat, potatis och lite vatten i en tryckkokare fixar biffen (eller soppan, HAHAHAHAH. Vad rolig jag är.) När allt var mixat till en sörja serverade jag mig själv. För en extra touch hade jag på asmycket parmesan. M-m-mmm.

Nu är det dags fö en tår kaffi å en kaaake.

en gammal skinksmörgås


Alltså verkligen, vem fan är jag?
Hade varit vegetarian i 1 år och 8 månader innan jag åkte hit, och nu är jag besatt av prosciutto. Helst tillsammans med färskost. En kupp kaffi på de å så ä dagen gjord. Frågan är nu om man ska göra något annat idag, än att ta foton i photobooth och blogga.
Tror inte det. Det är ju trots allt det bästa jag vet.

jag vet bara att jag älskar snoop dogg


Vem fan är jag?

glad men samtidigt psykiskt nedbruten

Åh. Hej bloggz0r. Igår träffade jag upphovsmannen till ordet bibbani (gribbani, bibb, gribb) för första gången. I typ två år har vi varit internetbäztizar och nu är vi bästisar på riktigt. Hahah, inte riktigt kanske. En bra man helt enkelt, som bjöd mig på öl.

Nämenvisst funkar inte mitt nya Visakort heller. Jag vill bara sätta ett skott i pannan på mig själv, så jag slipper detta lidande. FYFANVADDETÄRVIDRIGTATTVARAHÄRIBLAND.
Eftersom jag åkte metro igår består mitt pengainnehav numer av så mycket som 2 €. TVÅ JÄVLA EURO, VAIHELVETEEEEEEEEE!!!!!!!!

milano baby


Jag kan flyga, jag är inte rädd.

Jag och Alessandra pyser till Milano för att spana Fashion Week och kanske träffa gribbarnas gribb. Hoppas att allt löser sig och att jag hittar en bankomat som vill samarbeta med mitt kort. Har för tillfället sisådär 4 € att leva på. KUKEN skulle man kunna säga.

Konichiwa bitcheees!

det är mitt eget fel vad som än hände med mitt hjärta


2 i 1. ÄLSKAR DET!


det regnar som saaaatan här du


Modebloggarn här!

Fattmanjo att vi inte gick på bio. Eller, vi var där, men ångrade oss och drog in till Milano istället. Gissa vad vi gjorde! AAOOO åt aperitivos såklart. Det var jag och tre andra aupairer som bor i mitt residens.
Folk tittade väldigt mycket på min fashionabla mjukisoutfit med långklänning och stickad tröja. Har man inte slitna utsvängda jeans med vitt strassbälte är man ute helt enkelt. Såg en snygg kille ikväll också, den andra sedan jag anlände till Italien. Myten om snygga italienare förblir en myt.

Imorgon blir det först och främst gym, sedan får vi se vad kvällen erbjuder. Ciaaaoooo!!!

inte pank fast ändå


JAG ÄR PEPP! Ska kanske satsa på en enmansfylla efter bion? Hahahaha....
Fast just det. Jag har ju inga pengar.

fransk chokladmousse i mitt älskade hem med en älskad vän


Se vilken underbart drömlik bild på Milly och mig. Höhö. Milly känner på ögonlocket sitt. Jag försöker vara söt.
Vad jag vill ha sagt med den här bilden är att jag saknar Milly så in i helvete. Alla andra kompizar också för den delen. Dock skypade jag nyss med Jozens i typ 2 timmar. UNDERBART!

AAA JUSTE, jag är visst ensam hemma i helgen. Alltså blir nog planen om att supa skallen av mig verklighet. Ska kanske gå till supermarket och köpa lite bira. Ba fö att de ä så gött. Fast ikväll ska vi gå på bio. Hoppas jag förstår något av handlingen...

håret gör mannen

Simon i Idol är den snyggaste jag vet!

Drömde om honom inatt. Vi träffades på Coop-parkeringen i Visby (?) och föll direkt för varandra. Han följde med mig till mina italienska barns farmor (???) och vi åt mat, massor av mat. Jag sa att italienare var konstiga, och han höll med. Tyvärr minns jag inte mer, bara att jag var så lycklig. Hahaha! Jag vaknade alldeles för tidigt också.

Vad är det med mörkt långt hår? JAG FÅR INTE NOOOG!!!!!

bästa fotografen, det är jag det


Lainate streetstyle. Nej. Men seeee hur vita mina skor är. HIHIHI<3 De bara flyger fram som utomjordiska vita.. saker.

Jag har en ljuv träningsvärk i hela kroppen. T o m i käkarna. Missförstå mig inte, jag spänner dem när jag gör situps tror jag.
Idag blir det en chilldag för mig, det är ju föfan FREEEDAAAAG!!!!! Veckorna flyter på allt snabbare, vilket är positivt. Tiden går ju fort när man har roligt, och kanske har jag roligare än jag tror!? En förvirrande tid är det allt.

Det jag vill göra imorgon är; träna, äta sushi, spana lite på fashion week, supa skallen av mig. Det sistnämnda är ett litet problem då jag måste vara hemma vid 2. Vilken 19åring behöver vara hemma vid två? Vidrigt. Ska försöka hitta en sovplats i Milano. JAG MÅSTE FESTA! Det är ju så man saknar Hamnplan 5.

På tal om Hamnplan 5 så vill jag bjuda er på en spellista från i vintras. Fan vad bra jag är på att göra spellistor ibland. Hahaha. Jag ger er
VT1 HEHEHE...


SORRY, nu ska jag sluta snacka snick.

banken, vem fan ä dyyyy?


Se vilken otroligt intensiv blick. Vacker.

Jag är dock ej såhär glad på riktigt. Mitt Visakort krånglade ju, så jag fick ett nytt. GUESS WHAT!?!?!? Det funkar bara ibland. Inte i den enda bankomaten här, och inte på supermarket. Kul. Jävla rövSwedbank.
Fan vad jag hatar Italien ibland. Eller egentligen inte det stackars landet i sig, men att det alltid är något som är fel.

Om man ska in på en bank måste man dessutom gå in i en rund sluss (som fotolabbet i skolan, fast mycket flashigare), få pekfingret scannat, och sedan gå in. Man får inte ha med sig väskan in heller, jävla nötter alltså. Som tur var hade jag småbrudarna med mig när jag var på banken, så de kunde stå utanför. Väl inne hjälpte de mig inte.

Men vet ni vad?


DE FATTMANJOOOO!!!!!!!!!

kisskiss radio


En skön radiokanal bara. Fast i min bil lyssnar vi bara på Disco Radio Party, FATTARURE!?

Gymmet var ljuvligt. 10 min jogg - gymma igenom hela kroppen - 20 min jogg. Efteråt relaxade vi i det turkiska badet. Frågan är bara hur jag kommer känna imorgon. DÖD? Javene.

Nu är det bara tre månader till jul vilket gör mig lycklig, för då tänker jag åka hem. Därför en önskelista till mamma:
1. Resan hem (och tillbaka?)
2. En affisch med lejonet på Gripsholms slott
3. Sunes Sommar på dvd

Tack på förhand!

what are the youth to do?


The Radio Dept. - Heaven's On Fire

Nu ska jag och Alessandra på introduktion på gymmet. Göttans!

shopping gör mig lycklig ja, så var det


SPRILLANS NYA CONVERSE PÅ PROMENAD!!! 54 €. Kunde inte låta bli. IIIIH!
(Alla barn i familjen köpte nya skor idag.)

Nu blir det kvällens avsnitt av Idol på Tv4Play. Ciao, buonanotte.

sånt man egentligen inte bryr sig om

Det här är det jobbigaste jag gjort hittills i mitt liv, det ska jag inte sticka under stolen med. Måste tänka positivt, och inse hur mycket jag lär mig av det här. Hur mycket jag förhoppningsvis kommer växa som person.
Min älskade mamma gav mig tips om att jag ska uppleva så mycket som möjligt när jag ändå är här. Idag har jag därför skrivit en lista på saker/ställen att uppleva. Ska köpa en turistguide också. Heh.

Här kommer listan som den ser ut för tillfället;

Besöka Duomo och Il Castello
Se Da Vincis "Sista måltiden" i Santa Maria delle Grazie
Se AC Milan spela på San Siro
Se någon opera på Teatro della Scala
Titta runt lite på Fashion Week (som börjar idag, wöööh!!!)

Dessutom vill jag åka till Rom, Venedig och Turin. LillHedda bor ju utanför Turin så jag MÅSTE hälsa på henne.

biffen

Trodde ni inte på mig när jag sa att jag skulle bli TAJT???? VA??!?!??!
Precis nu har jag skrivit in mig på gymmet som ligger i närheten. Det verkar jättebraaa! Förutom stort gym har de två salar för olika pass och DESSUTOM...PASS PÅ...så har de bastu, turkiskt bad och relaxavdelning. Som om detta inte vore nog fick jag och Alessandra varsin grön handduk<3

Imorgon ska vi dit på introduktion. Man måste dock ha läkarintyg för att få träna där, tur då att min värdmamma är läkare. Höhöhö. Hoppas hon hjälper mig bara.

T to the A to the J to the T. VAD BLIR DET? TAJT TAJT TAJT!!!!
(Pressen ökar.)

italienskt supermys


MYYYYSIG VAAA!?!?!?? SOM EN LITEN KATTUNGE!!!!

Jag ser ledsen ut, men det är jag inte! Först skulle jag se Baksmällan, men den slutade fungera. Därför ser jag nu min favoritfilm - alla kategorier; Sunes Sommar!

ÅH. HELVETE. VAD. BRA. DEN. ÄR. SKITER. NER. MIG. GAH. CRAVINGS. TO DIE FOR. XOXO.

trött men nöjd


Efter min hårda träning igår har jag en underbar träningsvärk. Att sätta sig på toaletten var en utmaning. Frågan är om man ska ge sig ut idag igen!? VENE ASSAAAH!!!
Ska man kanske slå till på lite dubbad tv istället?


The xx - VCR

only bones


Ray LaMontagne - I still care for you


Så jävla vackert.

jag ska bli TAJT


Miriam och jag i Milano!

Även om det för det mesta är skitjobbigt att vara här, så har man ju även sina toppar. När jag bara sitter hemma blir jag jättedeppig, och vill bara hem. För att förhindra detta ska jag nu satsa på beach 2011, hahaha. Jag och Miriam har redan varit ute och sprungit idag, plus att jag gjorde en massa styrka. Mina lår skakar ännu. Dock känner jag mig duktig, och därmed dras humöret upp en aning.

Senare ska jag nog träffa en ny aupair här i residenset, hoppas hon är snel.

shalalalala

SDs anhängare låter som ett gäng högljudda tonåringar. NUFF SAID.


shopping är det enda som gör mig lycklig här

Milano igår alltså. Det regnade så jävla mycket så det var knappt roligt.
Jag var iaf där med Miriam (österrikare i mitt residens) och Eileen (tysk från grannstad). Vi shoppade, åt glass, åt lunch, skyddade oss från regnet, åt aperitivos, vimsade runt och åkte till slut hem.

Här ska ni få se mina erövringar:

UNDERBAR kofta med pussande renar, HIHiHihihIhihi, från Zara.

De snyggaste, men mest obekväma, skorna från H&M

Jaaaa och H&M levererar som vanligt. Rödbruna handskar därifrån. Ska köpa rödbruna byxor så att jag kan ha en hel outfit i samma färg. Som en bajskorv.

Köpte en plånbok från Bershka också kom jag på. Den var fin.
(Min treåriga 19-kronors robotplånka har gjort sitt. Det gör ont i hjärtat, men det var liksom dags.)

lördag = findag


Idag är en vacker dag. Jag sminkar mig bara på lördagar här, och då känns allt så speciellt. SOM EN FEZT HELT ENKELT! Dessutom är jag helt rödbrun som ni ser. V-A-C-K-E-R-T!
Det regnar som satan, men jag ska in till Milano. Veckans höjdpunkt. Civilisation. Ledighet. Ah. Stödord. Har fått mitt nya Visakort så jag hoppas på att få spendera pengaahahahahaaar. ÅH JAG ÄR LEDIG, JAG SKA TILL MILAAAANO, PEPP PEPP PEPP!

helt ansträngd :SSSsSSs

Jag testar alltid hur vig jag är. Får för mig att jag är jättespänstig, som en gymnast. Ibland tar jag bild i photobooth bara för att se hur min kropp kan utföra dessa under. Har ett flertal bilder där jag gör denna pose:

MEN DEN HÄR ÄR FAN VÄRST! HAHAHAHAHAHAHAAA! SE PÅ MIG!!!!
Jag försöker verkligen :CCC

Kan dock försvara mig med att detta var innan jag var ute och sprang, och sedan stretchade. Heh. *Nervös*

trafikgangstern matilda

Erfarenheter hit och erfarenheter dit.

Något jag kommer få erfarenhet av är iaf trafiken. Folk kör lite som de vill här. Dessutom kan man strunta i fartbegränsningarna, eller så drar man lärdom av de, precis som jag har gjort. Jag har insett att man ALLTID ska ligga 20 km/h över maxhastigheten, alltså är det 50 - ligg i 70 osv. Gör man inte det ser man en liten hyttande näve i backspegeln.
Heldragen linje? Aeee, det är bara att köra om.
Finns det ingen parkering? Parkera utanför någon, så att de omöjligt kan komma därifrån.
Lyse på bilen? VAD ÄR DET?
Har du druckit? Inga probleeeem!

Tyvärr är jag inte bättre själv. Jag har gjort u-sväng över heldragen linje, kört mot rött, kört åt helvete för fort, jag svänger alltid i 40 km/h och igår gjorde jag det bästa - körde mot enkelriktat, HAHAHA! Detta efter att jag fastnat inne på en parkering, och backat hela vägen för att komma därifrån.

Hur ska det bli när jag kommer hem till lugna Sverige igen?

hundbajs och knarklangare


Assaaaah, meningen med denna bild var att jag skulle visa den bästa springfrisyren. Det är lite svårt att se, men jag har en fläta mitt på huvve. Som en tofs fast en fläta. Öh. Bara så ni vet.

Tanken var alltså att jag skulle ut och springa, men de fattmanjo att det skulle börja spöregna nu. Trots min obotliga lathet och det forsande regnet ska jag nog dra ut ändå. Ska springa en runda runt residenset, bland hundbajs och knarklangare. Mm gott.


BABY I LIKE IT

Eftersom de lyssnar på skitmusik här försämras även min musiksmak. Min favoritradiokanal är Disco Radio Paaaarty (med italienskt uttal). Tack vare/på grund av den kanalen är detta nu mina favvizlåtar;


Usher ft. Pitbull - DJ Got Us Falling In Love Again


Katy Perry - Teenage Dream

Den stora chocken:

Enrique Iglesias ft. Pitbull - I Like It


Jag kommer säkert på fler bra låtar senare. Hihi :))))

bajsnödig uppdatering

HEJ BLOGGEN!

Jag försöker sysselsätta mig så att jag inte dör här. För er där hemma som bryr er:

Igår var jag i grannstaden Rho för att skriva in mig på "Italiano per stranieri". Stranieri=utlänningar. Miriam, den österrikiska aupairen var med mig, så efteråt fikade vi. Förväntade mig en storslagen cappuccino men jag kan fan göra bättre själv. Höh. Skit också.
När alla barn var hämtade åkte vi på barnkalas på en stor gård där de har en jävla massa djur, och ett café/bar/restaurang/vetifan. De gör allting själva, så jag käkade lite finfin glass. Gick och la mig vid kl 21!!!?!??!?!?!?!?!?!??!?!?! Pensionär/deprimerad?

Idag går tjejerna lång dag för första gången sedan skolan började. Alltså är jag ledig 9-16, WOOHOOOOOO!!! Jag, Alessandra och Miriam åkte till Decathlon (asstor sportaffär) och köpte träningsgrejer, för nu är det DAGS. Tiden är inne. Bralla, linne, sport-bh och skor = 49 €. Hahaha, jaaa jag tog det billigaste jag kunde hitta.
Efteråt glodde vi på italienska Simpsons, skönt att bara få slappa järnet! Alessandra och jag hämtade hennes kids på deras skola och åt sedan lunch. Gissa vad vi åt. Ni har eeen gissning.

Och svaret äääär.....

....PASTA SÅKLART!

Mm, så vare med det. Är helt avundsjuk på Alessandra för hon åker hem över helgen idag. LYX! Jaja, den här veckan har gått snabbt så det är ju bra iaf. Jag drar nog fort som satan in till Milano på lördag.

SNART: Mina favoritlåtar at the moment.

lite musica till själen


En bild från när Hedvig inte var inne på Skype :''''C

Det här är så himla svårt. Jag vill klara av det här, jag vill lära mig språket, jag vill växa som person. Jag har bara så svårt att trivas med den här tillvaron. Tänkte att "åååh nu har jag tagit studenten, jag är fri, jag kan göra vad jag vill". Friheten är betydligt mindre här, än när jag bodde hemma.
Antar att allt blir bättre när min skola börjar, så att jag har något att göra.

Inte ens när jag är "ensam hemma" är jag ensam. Städerskan är här varje dag... hahah.

åh ett sådant mystiskt land


Håkan levererar som vanligt. ÅÅÅH HÅKAN, ÅÅÅH SVENSKA, ÅÅÅÅÅÅH KÄRLEEEK!!!

Det finns så mycket med Sverige som är bättre än Italien. Jag känner mig nästan färdig med det här nu, trots att jag bara varit här i drygt tre veckor. Vill flytta till Stockholm och därmed basta (som faktiskt är ett italienskt ord).
Bara 11 månader kvar då. Heh.

ett litet steg för mänskligheten


Igår åkte jag till Milano själv. Skulle hitta en viss parkering, men hamnade långt åt helvete fel. Hittade dock en parkering och en metrostation, så allt ordnade sig ändå. Det enda stället jag vågade åka till var Duomo, det kändes som ett säkert kort. "VAFAAAN GÖ JA NU DÅ?" tänkte jag när jag kommit fram. Satte mig ner och åt ett äpple för att fördriva lite tid. Svetten rann, och mina skinnkängor gjorde inte situationen lättare.

Jag letade upp ett H&M och köpte mig en finfin roströd tröja, med såna förstärkningar på armbågarna. (Tror du har en sådan Jozens!?) (Du med Milly?) Efter det blev jag hungrig så jag gick till....DONKEEEEN!!!
Alessandra och Imma var också i staden, så jag och förstnämnda gick till Zara. Jag shoppade en vacker vit blus, något som jag verkligen inte brukar göra, men nu var det dags.

Alltså ja, de enda billiga affärerna som finns här är H&M och Zara. Resten är Gucci, Prada, Marc by Marc Jacobs, Miu Miu, Moschino....OSV OSV OSV OSV OSV. Inte så rolig shopping för en medelsvensson som mig, med andra ord.

En bra sak jag gjorde var att skaffa ett italienskt nummer, så jag kunde smsa en svensk tjej som också är aupair. Sagt och gjort, Linda och jag bestämde träff. Vi satte oss i Parco Sempione, gick igenom Il Castello, för att sedan ta oss en aperitivo. Det var så himla gött och trevligt och fint. När klockan slog 23 drog vi oss hemåt.
Jag åkte till min bil. Fattade INGENTING om hur man betalar parkering. Mannen i parkeringshuset kunde ingen engelska, men han hjälpte mig ändå. På vägen hem flippade min GPS och jag var så jävla rädd. Ut på mörka småvägar, där bl a två prostituerade vinkade åt mig. Till slut ignorerade jag teknikens under och körde på känsla/vägskyltar istället, och TACK GODE GUD för att jag hittade hem. Heeeelt skakis.

Idag har jag sett på lite svensk tv såsom Dansfeber och Idol. LOVE IT!!!

snoooooop in da house


Alltså, Snoop Dogg, vilken man. Jag älskar allt han gör. Blir helt lycklig av hans ljuva stämma.

la principessa di Svezia

AJUSTE, igår när vi var på Moschino kom en snubbe fram till mig och sa: "Du kommer från Sverige va!?" Jag var förvirrad av både italienskan och frågan, men jag svarade "Eeeh ja!".
"Si guarda come la principessa di Svezia, Victoria". (Obs, fritt översatt, haha). ASSÅÅÅ han tyckte jag såg ut som prinsessan Victoria, om ni inte fattade det. Jag, som efter bröllopet, ÄLSKAR Victoria blev glad.

Sedan log han ett förföriskt leende. Dags att dra liksom.

min kompis är evigt cool


Fattar ni att detta är perfektion i skärpform? Jag vill döööö. Detta är dock inte mitt tyvärr, utan Alessandras. Jag ska leta som en dåre efter ett sånt här. Kosta vad det kosta vill. Nästan. Det får kosta ganska mycket iaf. HEH. Jag är kär och rädd. Har aldrig känt en sådan känsla inför ett ting förut.

På tal om Alessandra så blev hon fotograferad av style.com igår. SÅ JÄVLA COOOOOOLT!!!

andiamo a Milano


Jag har ingen helkroppsspegel så jag tog en cool bild i photobooth istället. Skulle se om jag fick dvärgben i mina boots, men det ser helt okej ut tycker jag. Ska dooock ha ett annat, coolare, skärp.

Nu ska jag pysa till Alessandra, sedan Vogue Fashion's Night Ooooouuuuut!!!! TAGGAAAAAD!!!!!

milano är snel


Jag ska gå, förhoppningsvis. ASAHÄFTIGT JOOO!!!!
Alla affärer är nattöppna, och det är modevisningar och grejer. Love.

Undrar vad man ska ha för fräsig outfit, så att man inte ser ut som en byfåne från Lainate. Haha.


sol i sinne - brun inne

Gårdagens höjdpunkt:
När jag hittade ett solarium i ministadens minicentrum <3


Just nu längtar jag bara till helgen. Hoppas att jag hinner få ett nytt kreditkort, så jag kan shoppa som saaaatan i Milano. M-m-mmmilano.

dansk maffia

OKÄÄÄÄÄJ!? Mitt Visakort har ju inte fungerat jag har dragits mellan frustration och paniiiik. Först har banken sagt att "naajjj vadååå, de ä inge fejl pa ditt kort". Men se på fan, nu hade mamma fått reda på att någon har skimmat mitt kort. Fattar ni? Typ maffian. Som tur är har inga pengar försvunnit, men ändå!

Sjukt irriterande att inte ha en enda krona att röra sig med.


Idag regnar det här, så det är jättetråkigt. Barnen bråkar hela tiden, jag är trött och kaffet är slut. En riktig skitdag helt enkelt.

bra mat och glad vovvz

Kvällens middag är den sämsta hittills. Familjen har inte kommit hem än, så jag fick leta i skåpen. Det blev; en kopp té, tre torkade plommon samt en sked Philadelphiaost. Heh. Bra. Jag orkar liksom inte.

Måste gå ut med hunden också. Nu i eftermiddags när vi gick ut morrade han inte åt mig, som han alltid gör annars. FRAMSTEEEEEEEG!!!!

shake it on Karma


Ni ser ju själva varför Italien är ett sånt härligt land.
(Trodde jag skulle få ragga, men alla hade ljusa jeans och kortärmade skjortor)

Okej, det är insidan som räknas. Förlåt.

Såg förresten en underbar "update" på den kortärmade skjortan igår. Den var som en väst, alltså ärmlös. Rutig i röda nyanser. Under hade killen en vit tajt tisha som man bara såg de små ärmarna på. Man slutar aldrig förvånas över italienarnas klädstil.
Trodde jag hade kommit till en modemetropol.

micke p och jag

Hej!!!!!!!!!!!

Jag har glömt att berätta en fin liten anekdot från min hitresa.
På flygplatsen ropade de hela tiden ut diverse namn på människor som var sena till sitt flyg. Rätt som det var kom en svensk röst som sa:
"Ett personligt meddelande till Mikael Persbrandt, gå till gate blblablablaba..."

HAHAHAHHA MICKE P VAFAAAAN!!?!?!? *KÄNDIIIZZZ*

snackar snick i den sena timmen


Här har ni mig som businesswoman.

Ikväll knappade vi in Magnolias adress på GPSen och gav oss iväg. Självklart var det sickadicka bilkö just på den vägen, så efter 2 timmar gav vi upp och vände tillbaka. Vi satte oss på en uteservering i centrala Milano och drack en drink istället. Alla var tröttisar, så vi åkte hem efter det.

En sak som vi kommit fram till är att de flesta killarna har sjuuuuukt fula skor här. Ofta vita gympadojor, till annars snygga stilar. VARFÖR GRIBBAAA, VARFÖÖÖR?

Imorgon kommer la famiglia hem. Det har varit ett par underbara dagar här i den tomma lägenheten. Hunden hatar mig, men annars är det fan bra alltså. Sovtajmen är dock ett faktum.
(Nu sattes vattenspridarna igång, så nu är sovtajmen VERKLIGEN ett faktum. Ciao!)

kaffi å kake


Klart det är kaffi å kake. Kanske skulle ha vänt arbetsytan vågrätt i PS så att ni inte tror att jag är förlovad eller något (ringen). Iofs kan man ju bara vända bilden i photobooth. Kunde inte bestämma mig för vilket program jag skulle använda, så jag struntade i det :S

Ska egentligen vara hos Alessandra om 10 min, men det lär jag ju inte hinna. I alla fall, ska dit med en flaska vin och ett glatt humör, haha. Vi ska kanske in till Milano och klubben Magnolia (om jag får som jag vill), eller så stannar vi i vårt trygga residens. Booka Shade spelar ikväll och de skudd ju vart kiul ti å se.

Dags för mig o gitta från lägenheten.


Men först alltid en dusch,
inte lukta usch står högt i kurs för det är
...GLASSIIIIIIGT!

som i karantän

AAAAAAAH det suger verkligen att bo i Lainate.
Jag kan inte komma någonstans! För att komma till Milano kan man ta metron, men den går inte härifrån utan från Rho som ligger 5 km bort. Det hade fungerat om jag kunde ANVÄNDA MIN BIIIIL (försäkringen flög ut ur fönstret)!!!!!!!! Så här sitter jag, ensam och utan något att göra. Måste skaffa nytt telefonnummer, men vefeen må man göre?

Städa sig lite kanske?

charmerande självporträtt med matvaror

HEJ BLOGGEEEN!
Jag behövde inte gå utanför själv, Alessandra följde med. Vi köpte vin för 1,6 €/flaska. Lite dyrt kan tyckas, men vi lever ju i lyx nuförtiden.
Hon kommer hit om 40 min och jag ska ännu duscha (inkl håret+raka benen). IIIIH!!!!!! Trodde jag skulle hinna med en powernap också, men det kunde jag ju glömma.

Kvällens middag:

Un pomodoro


Un po di formaggio


och till sist lite RIIIIIIIS!

M-M-M CHE BUONA!!!!!!!!!

Dags att sätta fart nu alltså. Herrå!

m-m-mmm


Åh, jag hoppas på en sånhär goding ikväll! Så jävla bra solglasögon!!!!

schleiten


Här sitter jag med kaffi å kake. Jag försöker vakna till liv, har inte sovit allt för många timmar inatt. Vi ska in till Milano ikväll igen, för vi står på listan på Karma. Hur komiskt är inte det egentligen? Kharma Visby har höstpremiär samma kväll som jag ska på Karma Milan.

Först ska jag våga mig utanför residenset ensam. Ut i den farliga världen. Varför finns det inte supermarket här inne?
Måste gå ut med hunden sen också... Hunden som hatar mig :'C
Önska mig lycka till. AIUTO!

topp

Aiiight! Igår alltså;
Immacolata kom och hämtade mig och Alessandra och vi åkte till Arese (en liten stad/förort som ligger 3 km från min). Jag trodde att vi skulle sitta där på någon bar, men då kom förstnämndas flört och hämtade upp oss i sin superbil. Drog fort som satan in till Milano och träffade två killar till. En till oss var. SKOJA, hahahah! De kunde ingen engelska så jag sa ingenting till dem.

Vi gick på Fiat Open Lounge som var en, ja, lounge sponsrat av Fiat!? Inredningen var Fiatkuddar och en Fiatbil.

Ingången

Ze place

Efter en drink gick vi till Italiens svar på Donken/Max. Alltså nattöppen snabbmatsrestaurang med pizza, kaffe och bakelser, haha.
Eftersom de som sagt inte kunde någon engelska satt jag mest tyst hela tiden och iaktog. Trevligt, men inte så crAzY som jag är van vid. Höhöhö.

I helgen är jag ensam hemma! Det blir till att dra en repa på Supermarket och köpa vino bianco. Milanoshopping imorgon? JOU HOPPES DEIIIII!!!!!

italienska äventyr #1


Man visste ju att italienare var galna, men en spontantripp till Milano i 230 km/h, de fattman då INTE. Sickadicka kväll, och ingen kunde engelska, men ja gillde de!!!!

jag har lika roligt som vanligt här


I ren tristess fixade jag håret. Det tog 5 minuter. Det var inte så roligt som jag trodde att det skulle vara heller. Nu, en timme senare, är håret lika rakt som vanligt :CCCCcCCccCc

lite kul de


YEY, jag fick in en bild! Det har inte fungerat på två dagar (förutom photoboothbilder då..).


Ikväll ska jag äntligen få komma iväg lite. Ska träffa lite folk med två tyska aupairer. SKÖÖÖNT!

fan

Jag vill bara hemhemhemhem!

slappar järnet


HEJ. Här sitter jag som en from ängel från ovan. Har precis gått en liten promenad i residenset, och sedan solat i en halvtimme. Allt detta efter en finfin pastalunch. Ja, de äter pasta vid varje måltid här.

På tal om residenset; För att ni ska få en uppfattning så är det som ett inhängnat lägenhetsområde, med vakt och grejer. Det låter som värsta överklassen, men det är det inte riktigt. Eller kanske lite, heh. Det ligger väl mellan övre medelklass - överklass. ÄÄÄHH JA VET INTE. Det är nästan bara barnfamiljer iaf.

Jag bara snackar snick, dags att signa ut. Ciao!

E.T. phone home, äntligeeeeen


Här bjuder jag er på en, inte så vacker bild, men ändå en bild som är värd att se på. Det är ett bevis på att jag, Matilda, lever och att det inte är någon okänd människa som hackat sig in på min blogg. Dessutom har jag nästan blivit brun här i soliga Italien.

Just nu sitter jag på la terazza och chillar innan lunchen. Hoppas jag får något mumsigt (det får jag iofs alltid). Lillgrabben har sin första skoldag idag. Eller ja, dagis typ. Han var jättearg, men jag hoppas att han har ändrat åsikt när han kommer hem.

Igår skypeade (skypade?) jag med både Olivia och Josefine. Det var jäla roligt och med ens drogs mitt humör upp några nivåer. Fick även en fin liten chatt med Milly. Tack gode gud liksom.